2015. december 27., vasárnap

gyomorsav, savasodás, reflux - vitaminsziget.com

Forrás: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1149

Lúgosítás-Savtalanítás 6. - A gyomorsav és a savasodás kapcsolata

2011.11.04. 
Címkék: Dr. Robert Young   gyomorsav   innerlight   lúgosítás   lúgosító   méregtelenítés   Robert Young   savasodás   supergreens   Young pHorever  
A gyomorsav fontos funkciókat lát el szervezetünkben. Védelmet jelent számos kórokozó ellen, emellett aktiválja a gyomor által termelt fehérjeemésztő enzimet, a pepszint, így kétszeresen járul hozzá a fehérjék emésztéséhez.
A gyomor pH értéke 2 körül ideális, ez az a közeg, ami a fehérjeemésztéshez kell. Táplálkozás során a pH érték be is áll erre a szintre, hisz akkor aktiválódnak az emésztőmirigyek. Azonban ez a folyamat szakaszos és nem állandó. Épp ezért amikor valakinek állandóan „sok a sava”, savas felbüfögései vannak, ég a nyelőcsöve, az nem természetes jelenség. Ez annak a jele, hogy a savképzés intenzívebb és folyamatosabb, mint kellene.
Persze amikor szükséges, akkor ne dolgozzunk a gyomor savassága ellen!. Ha húst eszünk, ne igyunk rá fél liter vizet, mert nehezebben fog megemésztődni! Ilyenkor szükség van a savas közegre. Gond akkor van, ha a sav akkor is túl sok, ha éppen nem emésztünk. Gondoljunk a testükre úgy, mint egy csőre. A bélrendszer a szánktól a fenekünkig egy belső cső, de az is "kívül" van a testünkön. Érdekes gondolat ugye?
Bizonyos méregtelenítési, kivezetési funkciók ebben a csőben is működnek, nemcsak felszívás történik. Így van ez a savak kivezetésével is. A gyomorsavtermelés egy meglévő mechanizmus, és ha a test el van savasodva, ezt is felhasználja a savaktól való megszabadulásra. Így mindig termeli a gyomorsavat, nem csak akkor, amikor szükség van rá. Ez okozza aztán a refluxos tüneteket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a sok tapasztalat, amelyről azok a betegek számolnak be, akik elkezdik a lúgosítást. Egy-két hónapon belül szinte mindenki elhagyja savkötőit, akinek ilyen problémája volt. Ez általában az első siker.
Ez érthető is. Gondoljunk csak bele: a gyomorfal sejtje a gyomor ürege felé savat termel. A másik oldalra (a szervezet felé) kénytelen lúgot üríteni. Ez a folyamat egy elsavasodott szervezetben kifejezettebb, mert így próbálja magát lúgosítani. Így a túlzott gyomorsavtermelés, a refluxbetegség, a gyomorégés stb. az elsavasodás egyik jele.
A gyomorsavkötő gyógyszerek még ezt a "lúgosító" mechanizmust is gátolják, így amellett, hogy tüneti terápiát nyújtanak, a valódi bajt elfedtetik. Gyomorsav-probléma esetén ezért a legfontosabb a szervezet savtalanítása, ami savtalanító diéta mellett savtalanító folyadékokkal érhető el. A jó hír az, hogy bár a savtalanodás nem egy-két hét alatt megy végbe, a tünetek már ennyi idő alatt is jelentősen javulni szoktak. Ez általában az első pozitív tapasztalat a lúgosítás hatására.
Dr. Gulyás Tamás
Megérkezett a Supergreens termékek továbbfejlesztett, új generációja: a Young pHorever!  A Young pHorever termékek kizárólag európai alapanyagokból készülnek, ésmég kedvezőbb árúak!
Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.

Ekcéma - vitaminsziget.com

Forrás: http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=1051


Ekcéma

Az ekcéma magyarul idült bőrgyulladás. A bőrön kisebb-nagyobb terüle­teken vörös, gyulladt és pikkelyesen hámló foltok jelennek meg. A leg­gyakrabban érintett testtájak az arc, a fejbőr, a kéz és csukló, a könyök előtti és a térd mögötti terület. Aekcéma gyakran erős viszketéssel jár, amit a vakaródzás csak súlyosbít.

Vannak ekcémára hajlamos egyének

Ez a hajlam genetikai és atópiának nevezik, ilyenkor más allergiás alapú kórképek, példáulszénanáthaasztma is könnyebben kialakulnak különböző allergének hatására. Jelentősen befolyásolhatják a tünetek létrejöttét lelki tényezők, stressz, de ezek étrendi elemekkel is sokszor visszaszoríthatóak.

Tünetek:

  • vörös, száraz, hámló, érdes vagy berepedezett, viszkető bőrfelület
  • apró hólyagok
  • tartós ekcéma esetében megvastagodott, száraz bőrterületek

Mik okozhatják az ekcémát?  

A helytelen táplálkozás a stresszel teli életmód, a környezetszennyezés, a mérgek és a gyógyszerek miatt a legtöbb embert érinti a baktériumok és az ember természetes életközösségének megbomlása. A betegséget okozó baktériumok túlsúlya miatti rossz anyagcsere következménye a szervezet védekező rendszerének egyre erősebb elfáradása.
 A 1,5 m hosszú vastagbélben 7-16 órán át vándorol a béltartalom, melynek normális esetben a növényi eredetű emésztetlen cellulózrost teszi ki nagy részét.
Rosthiányos táplálkozás esetén a perisztaltika lelassul, a többszörösre növekedett időtartam miatt a többnyire fehérjetermészetű anyagok rothadásnak indulnak, a szénhidrátok erjednek, ezek végtermékei pedig a vízfelszívódás után raktározódnak a bél falán, mintegy kibélelve ezt az egyébként izmos falú csövet.
Nem nehéz elképzelni, hogy ebből a rothadó elegyből milyen bomlástermékek jutnak el a vérrel az egész szervezetbe, önmérgezést okozva. A test szerte megjelenő legkülönfélébb tünetek kezelése nem vezethet gyógyulásra, hiszen folyamatos a mérgezés utánpótlása.
Logikus, hogy akkor sajnos egyre gyakrabban választódnak ki a hasznos, jó anyagok, amelyekre szervezetünknek feltétlenül szüksége lenne, és nem jutnak be a vérkeringésbe. A káros negatív anyagok pedig a bélben megtelepszenek, sőt ezek bejutnak a vérkeringésbe, és eljutnak sejtjeinkhez, amely komoly követekezményekkel jár.
A test nem tudván megszabadulni a káros anyagoktól, kénytelen raktározni azokat, legfőképpen az olyan üreges részekben, mint az arcüregek, vagy az ízületek és az erek.
A káros anyagok hatnak testünk sejtjeire, gyengítenek minket (ellenálló képességünk csökken) és különféle betegségek alakulnak ki (a legyengített immunrendszeren keresztül gyakran allergiák, megfázásos és másféle betegségre való hajlamok fejlődhetnek ki).
A szervezet ezekben az esetekben próbál megszabadulni azoktól a hulladék anyagoktól,melyeknek a bélben kellett volna kiválasztódniuk, és ezt sokszor a bőrön keresztül teszipattanások, neurodermitis, ekcémapikkelysömör és más tünetek produkálásával.
Ezekben az esetekben, a bélben méreganyagokkal teli káros gázok is képződnek. Leggyakrabban ezek az okai a fejfájásnak, szervi károsodásoknak, felfúvódásnak és más tüneteknek.
Az ekcémát gyakran élelmiszer, pollen, állatszőr vagy más anyag által ki­váltott allergiás reakció okozza. Az allergiára hajlamos családok tagjainál nagyobb gyakorisággal jelentkezik.
Az ekcémás embereknél rendszere­sen előfordul szénanátha is. Az ekcémások szervezetében az átlagosnál magasabb a hisztamin - az allergiás reakciót kiváltó vegyület - szintje. A kontakt ekcéma a kiváltó allergénekkel, például egyes növényekkel (szömörcével), nikkel és króm ékszerekkel, festékekkel, kozmetikumok­kal, külsőleg alkalmazott gyógyszerekkel, tisztítószerekkel való érintkezés után jelenik meg.
Ekcémaszerű tüneteket okoz a vérellátási zavar; láb­verőér-szűkület esetén a boka körül jelentkezik pikkelyes hámló foltok­kal. Az ekcéma tüneteit súlyosbíthatja a száraz levegő, a túl sok napsü­tés és a stressz is.

Az étrend-kiegészítők hatása

A kedvező hatás már három-négy napon belül jelentkezhet, és az étrend-kiegészítők a betegség kiújulásának meg­előzésére hosszú időn keresztül használhatóak.
A gyulladás megakadályozására és az allergiás reakciók enyhítésére többféle, szájon át szedhető kiegészítő is rendelkezésre áll.
  • halolajak és a Ii­getszépe olaj a bőrt regeneráló esszenciális zsírsavakat tartalmaz, ame­lyek enyhítik a gyulladást és viszketést, az immunanyagok termelésének befolyásolása által.
  • Az E-vitamin enyhíti a bőr szá­razságát és viszketését. A gyógyulást a cink is elősegíti, mivel erősíti az immunrendszert, de a zsírsavak felhasználásához is szükség van rá. Hosszú távú alkalmazása esetén rézzel együtt szedje, mivel önmagában kimeríti a szervezet réztartalékait, bár esetenként a hatást pont maga a réz szint normalizálása által éri el.
  • A kúrát érdemes még szőlőmag­-kivonattaI is kiegészíteni, ami a szervezet allergiás reakcióit gátló anti­oxidáns hatású flavonoidokban gazdag.
  • Helyileg kamilla- és édesgyökérkrémet is alkalmazhat, mivel gyulla­dáscsökkentő hatásúak, és meglepően jól enyhítik a berepedezett bőr fájdalmát.
Az ekcéma helyi kezelésére a gyógynövényfőzetek akkor a leghatásosabbak, ha a nedvedző sebeket kezeli velük. A krémek és kenőcsök viszont az ekcéma által érintett száraz bőrfelületeken fejtik ki hatásu­kat.
Az édesgyökér alkalmazása azoknál válik be a legjobban, akik ekcémájuk kezeléséreszteroid tartalmú készítményt is használnak.
Az édesgyökér ugyanis gliciretin-savat tartalmaz, ami fokozza a szteroid hatását, a kellemetlen mellékhatásokat - égető érzés, viszketés és irri­táció - viszont sokszor enyhíti. Azekcéma kezelésére érde­mes a mogyorókrémet is kipró­bálni: a vizsgálatok szerint olyan hatásos, mint az 1%-os hidrokortizon krém.
A hagyományos kínai gyógyfűárusok gyakran olyan teát ajánlanak az ekcémára, amely édesgyökeret és a tünetektől függően akár kilenc másik gyógynövényt is tartalmaz. A kezelés nagyon hatékony, de kimutatták, hogy ennek oka a szer rendkívül magas szteroid tartalma.
Saját tapasztalatunk, hogy a bélrendszertisztítás, a szervezet lúgosítása sok esetben visszaszorította az ekcéma megjelenését, sőt az allergének hatására sem jelentkezett. Gyerekeken a folyamat gyorsabban megfigyelhető, de felnőtteken is kitűnőek az eredmények.

Tanácsok: Mit tehet még ekcéma esetén

  • Kerülje az önnél allergiás reakciót kiváltó élelmiszerek fogyasztását. A tej, tojás, kagyló, búza, csokoládé, diófélék és eper igen sok esetben allergén.
  • Viseljen laza pamutruhákat, mivel az kevésbé irritálja a bőrt.
  • Használjon természetes mosószereket és kerülje az öblítőt.
  • Fürdésnél és zuhanyozásnál langyos vizet és ne szappant, hanem gyógyszertárban kapható mosakodókrémet használjon, kerülje a kozmetikumokat. Fürdés után a törülközővel ne dörzsölje bőrét, csak gyengéden nyomkodva törölje szárazra

Forduljon orvoshoz, ha:

  • az ekcéma nagy területre terjedt ki vagy kiújult.
  • a bőrön nedvedző, kérgese­dő sebek jelennek meg - mivel ezek bakteriális felülfertőződést je­lezhetnek.
  • az otthoni kezelés ellenére az ekcéma három-négy napon belül nem javul.

Újabb tudományos kutatások

A hagyományos gyógyítást alkalmazó orvosok megkérdőjelezik, hogy a ligetszépe olajalkalmas az ekcéma kezelésére, a kérdés eldöntésére irányuló vizsgálatok eredményei pedig ellentmondásosak. Egy közelmúltban végzett vizsgálat azonban egyértelműen azt igazolta, hogy ekcémás gyerekek és felnőttek esetében is csökkent a viszketés és gyul­ladás, ha tartósan ligetszépe olajat használtak.
Dr. Gulyás Tamás

2015. december 3., csütörtök

A gyermek üzenete szüleihez - termeszetereje.hu

Olvasd el havonta egyszer!!!!


A gyermek üzenete szüleihez

2015.12.03. // termeszetereje.hu
Ne vegyél nekem dolgokat, amelyekre Te hiába vágytál!
Ne érezz bűntudatot, ha nem tudsz nekem megadni mindent, amire fáj a fogam!
Néha csak azért kérek valamit, hogy láthassam hol a határ!

Add nekem az idődet!

Kérdezd meg mi történt az iskolában!
Beszélgess velem arról, hogy mit gondolok!
Érdeklődj a felől, hogyan oldom meg a feladataimat!
Taníts engem a jóra és mondd el, mi a rossz!
Vitassuk meg terveinket!
Bátoríts választásaimban!
Dícsérj, ha megérdemlem!
Terelj jó útra, ha tévedtem!

Higgy nekem, bízz bennem!
Irányításoddal jó utat fogok választani!
Ha magam mellett tudlak, nem csatlakozom bandákhoz, távol tartom magam az alkoholtól és a drogoktól!
Magyarázd meg nekem a gyógyszer használat szabályait és figyelmeztess a drog használat veszélyeire!

Szeress és hagyd, hogy szeresselek!
Szeress akkor is, ha rossz vagyok!
Mutasd ki a szeretetedet még akkor is, ha nem tetszik neked a viselkedésem!

Bocsáss meg nekem!
Fejezd ki a megértésedet tévedéseimkor!
Add az értésemre, hogy mindig van esély az újra kezdésre!
Engedd meg, hogy tetteimért én vállaljam a felelősséget!
Javíts ki, mondd el, ha tévedtem, de soha ne tedd ezt mások előtt!
Kérlek, soha ne hasonlíts másokhoz, különösen ne a testvéreimhez!
Büntess meg, ha rosszat teszek!
Ismerd el, ha jót cselekszem!

Ne parancsolj nekem, kérj tőlem! Ez összetartozásunk érzését jelenti számomra! Ha megkérsz valamire, boldogan megteszem majd!
Bánj velem úgy, mint a legjobb barátoddal!
Figyelj rám, ha szeretnék megbeszélni veled valamit! Még csak gyerek vagyok, de nekem is vannak gondjaim!
Tiszteld bánatomat, fájdalmamat!

Mondd sokszor, hogy szeretsz engem!
Erősíts meg abban a tudatban, hogy különleges vagyok és mindig szeretni fogsz, bármi történjen is!
Részed vagyok, valami különleges dolog, a szerelem teremtett!

Megígérem megtanulok viselkedni, mondani fogom, hogy "Bocsáss meg!", "Kérlek szépen!", "Köszönöm!", "Sajnálom a történteket!" -szóval mindent, amit elképzeltél, amikor beszélni tanítottál!
Mondani fogok majd mást is, pl. hogy "Szeretlek Benneteket!"