http://www.mindenmentes.hu/2012/11/mindenmentes-teljes-kiorlesu-hazi.html
http://pcosreceptek.weebly.com/
növényi sajt
köles körözött
bagett formázása - youtube videó
kovászos bukta http://bettyhobbykonyha.blogspot.hu
kockás kalács, nagyon guszta!!! - youtube videó
http://candidareceptek.blogspot.hu/
hazi-elesztomentes-kovasszal-keszult-kenyer.html
aranytej-a-csodatevo-ital.html
házi nutella
http://www.nosalty.hu/recept/zabpelyhes-kokuszos-keksz-emoketol#comments-recept
diós fokhagymás kenőke
http://www.joegeszseget.hu/koles-receptek
kölesgaluska - paradicsomleves
Házi mustár
candida-dieta-etlap
tejpotlok
kalácsformázás
Ehető kásák - Antal Vali
Erjesztett ételek
Kovász készítés - Antal Vali
kakaos_csiga_recept
fahejas_csavart_kalacs
torták:
tej és tojásmentes:
gesztenye torta kicsi
tortak/piskota-tej-es-tojas-nelkul
alap torta
pohardesszertek/
Ribizli-banán fagylalt fagylaltgép nélkül
befőzés természetesen - szeretetrehangoltan.blogspot
Olajos piskóta: Itt a siker garantált
Dátum: 2015-03-11 / Írta: Budai István / Látták: 201655 /
Már többször megosztottuk kedvenc cukrász bloggerünk olajos piskóta receptjét, de annyira szuper, hogy egyszerűen nem tudunk betelni vele! Ízletesebb, tartalmasabb, kevésbé fojtós, mint a hagyományos verzió. Ha torta sütésre adod a fejed, ezt használd! Ennek nem esik be a közepe, sokkal jobban tartja a formáját és formázni is könnyebb.
Gyorsan szögezzük le, hogy aki hihetetlen titkokat keres, rossz helyen jár. Nincs titok, egyszerűen csak tökéletes. Nézzük is gyorsan az arányokat, különböző méretű tortaformákra lebontva.
Hozzávalók:
1 tojásos (kb. 14-15 cm átmérőjű)
- 50 g cukor + 20 g a tojásfehérjébe
- 90 g liszt
- 37 ml tej
- 37 ml olaj
- 1 tojás
- 1/4 csomag sütőpor
2 tojásos (kb. 21-22 cm átmérőjű)
- 100 g cukor + 40 g a tojásfehérjébe
- 175 g liszt
- 75 ml olaj
- 75 ml tej
- 2 tojás
- 1/2 cs sütőpor
3 tojásos (kb. 24-25 cm átmérőjű)
- 150 g cukor + 60 g a tojásfehérjébe
- 263 g liszt
- 1,15 dl tej
- 1,15 dl olaj
- 3 tojás
- 3/4 cs sütőpor
4 tojásos (kb. 27-28 cm átmérőjű)
- 200 g cukor + 80 g a tojásfehérjébe
- 350 g liszt
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 4 tojás
- 1 cs sütőpor
5 tojásos (kb. 29-30 cm átmérőjű)
- 250 g cukor + 100 g a tojásfehérjébe
- 437 g liszt
- 187 ml tej
- 187 ml olaj
- 5 tojás
- 1 és 1/4 cs sütőpor
Ha kakaós piskótát sütünk, akkor a annyi evőkanálnyi lisztet cserélünk kakaóporra, ahány tojást használunk. Tehát a 4 tojásosnál 4-et.
Elkészítése:
Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, valamint jobban megtartja az állagát az így felvert hab.
Szóval a sárgájákhoz megy mindig a nagyobb mennyiségű cukor, amivel habosra keverjük, csak úgy, mint a hagyományos verziónál.
Aztán ugyanúgy mixerrel, csak kis fokozaton elkeverünk benne egy csipet sót is az ízek karakterizálása végett és a tejet, olajat.
A lisztet beleszitáljuk a sütőporral együtt, majd kikapcsolt robotgéppel annyira elkeverjük, hogy ha beindítjuk ne szálljon fel porfelhő, majd bekapcsolva a gépet 1-2 percen át csomómentesre keverjük a masszát. Ebbe forgatjuk bele több fázisban a kemény fehérjehabot.
Az így kapott tésztát ugyanúgy csak alul bélelt formába töltjük, ugyanúgy felhúzzuk a tésztát úgy egy centinyit a forma oldalára, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45-60 percet sütjük. Sima alsó-felső sütésen. A teteje kissé púpos lesz, és meg is repedezhet, de ez nem baj.
Sütés vége felé ellenőrizzük többször. Ha a teteje tapintva még puha, de a tűt beleszúrva már nem ragad rá tészta, akkor készen is vagyunk. Ezt sütés után azonnal kilazíthatjuk a formából egy kés segítségével, majd fejjel lefelé egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
Betölteni ugyanúgy töltjük, mint a rendes piskótát. Ami sütés közben a teteje, az kerül alulra, ha tortáról van szó.
Ez nem fog összeesni, nagyon szép lesz a belseje és nagyon finom, akár magában is. Nem fojtogat úgy, mint a hagyományos piskóta és ez is legalább annyiféleképpen variálható. Plusz nem szárad ki sem másnapra, sem harmadnapra és a piskótánk is magasabb lesz.
Főleg keleti kajcsik: http://kicsivu.hu/
VálaszTörlésKenyér, liszt, kovász...
VálaszTörléshttp://demeterszilvia.blogspot.hu/2014/05/rozsos-kenyer.html
tápióka puding
VálaszTörléshttp://markakonyha.blogspot.hu/2013/10/tapioka-puding.html
http://aprosef.hu/tapioka_puding_recept
Túlélés a konyhában
VálaszTörléshttp://www.konyhatunderleszek.hu/gondolatok-a-konyhabol/tulelotippek
Hólabda recept
VálaszTörléshttp://vegetarianusreceptek.hu/recept/kozaksapka-vagy-holabda-reformosan-vegan-/33589.html
Foszlós csíkos kalács/kifli
VálaszTörléshttp://www.nobilis.eoldal.hu/cikkek/tej--tojasmentes-sutik/foszlos-csikos-kifli.html