Receptgyűjtemény

Tutti kis oldal!!!!
http://www.mindenmentes.hu/2012/11/mindenmentes-teljes-kiorlesu-hazi.html

http://pcosreceptek.weebly.com/

növényi sajt

köles körözött
bagett formázása - youtube videó

kovászos bukta http://bettyhobbykonyha.blogspot.hu

kockás kalács, nagyon guszta!!! - youtube videó

http://candidareceptek.blogspot.hu/

hazi-elesztomentes-kovasszal-keszult-kenyer.html

aranytej-a-csodatevo-ital.html

házi nutella

http://www.nosalty.hu/recept/zabpelyhes-kokuszos-keksz-emoketol#comments-recept

diós fokhagymás kenőke

http://www.joegeszseget.hu/koles-receptek

kölesgaluska - paradicsomleves

Házi mustár

candida-dieta-etlap

tejpotlok


kalácsformázás


Ehető kásák - Antal Vali
Erjesztett ételek


Kovász készítés - Antal Vali

kakaos_csiga_recept

fahejas_csavart_kalacs

torták:
tej és tojásmentes:
gesztenye torta kicsi
tortak/piskota-tej-es-tojas-nelkul
alap torta

pohardesszertek/

Ribizli-banán fagylalt fagylaltgép nélkül


befőzés természetesen - szeretetrehangoltan.blogspot


Olajos piskóta: Itt a siker garantált

piskóta4
Dátum: 2015-03-11 / Írta: Budai István / Látták: 201655 /
Már többször megosztottuk kedvenc cukrász bloggerünk olajos piskóta receptjét, de annyira szuper, hogy egyszerűen nem tudunk betelni vele! Ízletesebb, tartalmasabb, kevésbé fojtós, mint a hagyományos verzió. Ha torta sütésre adod a fejed, ezt használd! Ennek nem esik be a közepe, sokkal jobban tartja a formáját és formázni is könnyebb.

























  • Gyorsan szögezzük le, hogy aki hihetetlen titkokat keres, rossz helyen jár. Nincs titok, egyszerűen csak tökéletes. Nézzük is gyorsan az arányokat, különböző méretű tortaformákra lebontva.

    Hozzávalók:

    1 tojásos (kb. 14-15 cm átmérőjű)

    1. 50 g cukor + 20 g a tojásfehérjébe
    2. 90 g liszt
    3. 37 ml tej
    4. 37 ml olaj
    5. 1 tojás
    6. 1/4 csomag sütőpor

    2 tojásos (kb. 21-22 cm átmérőjű)

    1. 100 g cukor + 40 g a tojásfehérjébe
    2. 175 g liszt
    3. 75 ml olaj
    4. 75 ml tej
    5. 2 tojás
    6. 1/2 cs sütőpor

    3 tojásos (kb. 24-25 cm átmérőjű)

    1. 150 g cukor + 60 g a tojásfehérjébe
    2. 263 g liszt
    3. 1,15 dl tej
    4. 1,15 dl olaj
    5. 3 tojás
    6. 3/4 cs sütőpor

    4 tojásos (kb. 27-28 cm átmérőjű)

    1. 200 g cukor + 80 g a tojásfehérjébe
    2. 350 g liszt
    3. 1,5 dl olaj
    4. 1,5 dl tej
    5. 4 tojás
    6. 1 cs sütőpor

    5 tojásos (kb. 29-30 cm átmérőjű)

    1. 250 g cukor + 100 g a tojásfehérjébe
    2. 437 g liszt
    3. 187 ml tej
    4. 187 ml olaj
    5. 5 tojás
    6. 1 és 1/4 cs sütőpor
    Ha kakaós piskótát sütünk, akkor a annyi evőkanálnyi lisztet cserélünk kakaóporra, ahány tojást használunk. Tehát a 4 tojásosnál 4-et.

    Elkészítése:

    Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, valamint jobban megtartja az állagát az így felvert hab.
    Szóval a sárgájákhoz megy mindig a nagyobb mennyiségű cukor, amivel habosra keverjük, csak úgy, mint a hagyományos verziónál.
    Aztán ugyanúgy mixerrel, csak kis fokozaton elkeverünk benne egy csipet sót is az ízek karakterizálása végett és a tejet, olajat.
    A lisztet beleszitáljuk a sütőporral együtt, majd kikapcsolt robotgéppel annyira elkeverjük, hogy ha beindítjuk ne szálljon fel porfelhő, majd bekapcsolva a gépet 1-2 percen át csomómentesre keverjük a masszát. Ebbe forgatjuk bele több fázisban a kemény fehérjehabot.
    Az így kapott tésztát ugyanúgy csak alul bélelt formába töltjük, ugyanúgy felhúzzuk a tésztát úgy egy centinyit a forma oldalára, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45-60 percet sütjük. Sima alsó-felső sütésen. A teteje kissé púpos lesz, és meg is repedezhet, de ez nem baj.
    Sütés vége felé ellenőrizzük többször. Ha a teteje tapintva még puha, de a tűt beleszúrva már nem ragad rá tészta, akkor készen is vagyunk. Ezt sütés után azonnal kilazíthatjuk a formából egy kés segítségével, majd fejjel lefelé egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
    Betölteni ugyanúgy töltjük, mint a rendes piskótát. Ami sütés közben a teteje, az kerül alulra, ha tortáról van szó.
    piskótaEz nem fog összeesni, nagyon szép lesz a belseje és nagyon finom, akár magában is. Nem fojtogat úgy, mint a hagyományos piskóta és ez is legalább annyiféleképpen variálható. Plusz nem szárad ki sem másnapra, sem harmadnapra és a piskótánk is magasabb lesz.



    6 megjegyzés:

    1. Főleg keleti kajcsik: http://kicsivu.hu/

      VálaszTörlés
    2. Kenyér, liszt, kovász...
      http://demeterszilvia.blogspot.hu/2014/05/rozsos-kenyer.html

      VálaszTörlés
    3. tápióka puding

      http://markakonyha.blogspot.hu/2013/10/tapioka-puding.html
      http://aprosef.hu/tapioka_puding_recept

      VálaszTörlés
    4. Túlélés a konyhában
      http://www.konyhatunderleszek.hu/gondolatok-a-konyhabol/tulelotippek

      VálaszTörlés
    5. Hólabda recept
      http://vegetarianusreceptek.hu/recept/kozaksapka-vagy-holabda-reformosan-vegan-/33589.html

      VálaszTörlés
    6. Foszlós csíkos kalács/kifli
      http://www.nobilis.eoldal.hu/cikkek/tej--tojasmentes-sutik/foszlos-csikos-kifli.html

      VálaszTörlés