2015. szeptember 29., kedd

Kálcium - egyes élelmiszerek kálcium tartalma

Kálcium tartalom 10 dkg élelemben

Tejtermékek
[ mg ]
Kemény sajt
830
Edami sajt
710
Puha sajt
500
Juhtúró
400
Tejföl
130
Joghurt, aludttej, kefir
120
Zsíros tej
120
Sovány tej
114
Tejszín
110
Túró
70
Húsok

Füstölt kolbász, sonka-szalámi
32
Sertéshús (sovány)
17
Belsőségek
12
Borjúhús
11
Marhahús
10
Szárnyas
10
Gabonatermékek

Kalács
80
Tartós kenyér
75
Rizs
25
Zsemle25
Főtt tészta20
Rozskenyér20
Halak és halkészítmények

Olajos hal270
Busa130
Heck69
Ponty30
Tojás

Teljes tojás40
Zöldség és főzelékfélék

Petrezselyem-zöld245
Szója200
Paraj133
Sóska113
Bab106
Kelkáposzta97
Lencse74
Brokkoli65
Gomba (csiperke)46
Karalábé43
Zöldborsó41
Zöldbab32
Karfiol26
Burgonya19
Gyümölcsök

Banán10
Ribiszke (vörös)57
Málna40
Narancs44
Eper28
Szőlő20
Körte16
Alma6
Italok

Szőlőlé13
Narancslé11
Almalé7
Olajos magvak

Mák968
Tökmag (pörkölt)657
Mogyoró290
Mandula238
Dióbél202
Napraforgómag (pörkölt)118
Mazsola110
Gesztenye95
Földimogyoró (pörkölt)90

 [ doc ] pdf ]
[ pdf ] állomány megjelenítéséhez Adobe softver javasolt, mely szabadon letölthető a gyártó oldaláról


Forrás:http://www.gvmd.hu/htm/calcium.htm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése