2015. augusztus 11., kedd

Keserű só (humanity)

Ezen a héten az Epsom-só nálunk a király!
Más néven Keserű-só, Magnézium-szulfát.
Ahogy ígértük, ismét egy kis játékkal kedveskedünk Nektek és két szerencsés kipróbálhatja gyakorlatban is az Epsom-só jótékony tulajdonságait. De a játékról később, most lássuk mi mindenre jó:
Kisebb felületi zúzódásoknál, ha a hideg vizes borogatáshoz a rongyot olyan vízbe mártjuk, melybe előtte két evőkanál keserű sót kevertünk. Ez hűsítő szerepe mellett lohasztja is a duzzanatot.
A keserűsó ideális a leégett bőr kezelésére. Gyulladásgátló tulajdonágainak köszönhetően csökkenti az irritációt, a viszkető érzést és a fájdalmat.
Szeretnél néha hullámos hajat? Keverjünk össze egy teáskanál sót + néhány csepp olíva- vagy jojobaolajat + 1/4 csésze vizet és ezt az oldatot spricceljük a megmosott hajra. Az eredmény: lágyan hullámzó, selymes frizura (különösen, ha a hajunk általában szögegyenes).
Lábfürdő, amelybe keserű sót kevertünk, nyugtatja és pihenteti a lábat, puhítja a bőrt, elűzi a rossz szagot. Ideális bőrradírnak is.
A keserűsó kivonja a rovarcsípés miatt a bőrbe került mérget, és a segítségével kivehetjük a fullánkot. Ugyanakkor a szálka eltávolításában is hasznát vehetjük. Vízzel keverjük krémes állagúvá, és kenjük az érintett területre. Hatását 10 perc múlva fejti ki. A fürdővízhez is adhatunk belőle: miután felpuhította a bőrt, könnyebb kihúzni a szálkát.
A pórusok mély tisztítása Adjunk egy teáskanálnyi keserűsót fél pohár meleg vízhez, és dörzsöljük az oldatot a bőrünkre, hogy eltávolítsuk a mitesszereket, kitisztítsuk a nyitott pórusokat és felfrissítsük a bőrt.
Az aranyér kezelése Öntsünk egy kevés keserűsót egy kád vagy egy lavór vízbe, és vegyünk ülőfürdőt. Ez összehúzza a megduzzadt szöveteket, így enyhítheti az aranyeres panaszokat.
Miért jó még, ha Epsom-sós fürdőt veszünk?
- jótékony a szív és vérkeringésre
- csökkenti a szabálytalan szívverést
- megakadályozza az artériák megkeményedését
- csökkenti a vérrögök képződését
- javítja a szervezet inzulintermelését
- segíti a méreganyagok, nehézfémek kiürülését a szervezetből
- stresszoldó
- csökkenti az izomfájdalmakat, görcsöket
- hatékonyan hozzájárul a tápanyagok felszívódásához
- megelőzi és enyhíti a migrénes fejfájást
Az általunk forgalmazott Epsom-só nem összekeverendő a gazdaboltokban kapható növénytápszerrel. Ez gyógyszerkönyvi tisztaságú.

Egy frissítő fürdőre vágysz, ami energiával tölt fel?
Ez a neked való recept:
1 csésze só
2 csésze Epsom só
2 evőkanál szódabikarbóna
10 csepp rozmaring illóolaj (100% természetes)
10 csepp teafa illóolaj (100% természetes)
Ha viszont a Kedveseddel romantikáznál egy kád meleg vízben, vagy a kedvenc filmedtől lebegnek rózsaszín felhők a szemed előtt, ezt próbáld ki:
1 csésze tengeri só
2 csésze Epsom só
2 evőkanál szódabikarbóna
10 csepp levendulaolaj
10 csepp geránium illóolaj
2 bögre rózsaszirom
Arra vigyázzatok, hogy napfény hatására az illóolajok fényérzékenyítő hatásúak lehetnek a bőrötökre! (bár most nem veszélyeztet a napfény senkit) Wellnes-ezés után 12-24 óráig (bőrtípustól függően) óvjátok a bőrötöket a napfénytől!

Bőrradír:
1 csésze Epsom-só
4 dkg őrölt kávé
1 kanál olviva-, szezám-, vagy eukaliptusz olaj
Arcradír:
A kedvenc arctisztító tejünkbe tegyünk egy teáskanál Epsom-sót és azzal óvatosan, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az arcunkat, íly módon megszabadítva a bőrünket a felesleges faggyútól és elhalt hámrétegtől.
Hajpakolás:
Kedvenc hajbalzsamunkhoz adjunk egy kevés Epsom-sót. Sokkal erősebb, fényesebb és egészségesebb lesz a hajunk. Vigyük fel a hajra hetente kétszer, majd hagyjuk rajta húsz percet, és mossuk le.

Forrás: Humanity Áruház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése