2015. augusztus 10., hétfő

Keserűsós méregtelenítő fürdő (femina-kivonat)

Forrás: Femina.hu 2012.06.30.             (kivonat)
Szerző: Kerekes Flóra 

Selymes bőr és 1 kiló mínusz hétfőre: így készítsd el a méregtelenítő fürdőt
A keserűsót már nagyanyád is használta, próbáld ki te is!

Ha szeretnéd nyaralás alatt a legjobb formádat hozni, de nem érzed szükségét egy diétának, vagy egyszerűen csak nincs kedved belevágni még indulás előtt, próbálj ki egy alternatív megoldást.


A méregtelenítő fürdő alapja a gyógyszertárban kapható keserűsó, melynek segítségével tested felfrissül, bőröd puhább lesz - és egy kicsit még fogyhatsz is.

Belsőleges használata veszélyes lehet, inkább külsőleg használd.


Érdemes egy méregtelenítő kúra kiegészítéseként alkalmaznod, de önmagában is hatásos lehet. A fürdő a méreganyagok távozásának köszönhetően a fogyásban is segít.

Így készítsd a fürdőt!


Önts egy kádnyi forró fürdővízbe 300 g keserűsót és 100 g tengeri sót. Feküdj bele, áztasd magad és relaxálj nagyjából 20 percen át.


Ha letelt az idő, szállj ki a kádból, töröld magad szárazra, majd feküdj le. Egy fürdőlepedőt akár lazán magad köré is tekerhetsz - ez felissza majd a verejtéket, hiszen a méregtelenítő folyamatok beindulásának köszönhetően megkezdődik az izzadás. Következő nap dörzsöld át alaposan a bőrödet, majd használj természetes alapú, illatmentes testápolót.


Bőrpuhító, mélytisztító bőrradír

Ha csupán a fürdővízhez adagolsz keserűsót, az is jó, de ha ennél tovább mennél, próbáld ki bőrradírként. Adj egy teáskanálnyi keserűsót fél pohár meleg vízhez, majd dörzsöld át vele a bőrödet. A masszírozás során a keserűsó segít eltávolítani a mitesszereket, az elhalt hámsejteket, kitisztítja a pórusokat. A radírozás közben felfrissül, puhább lesz a bőröd, ám ha ekcémád van, a bőröd száraz vagy sebes, ne! próbáld ki ezt a módszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése