2016. február 26., péntek

Gyakori arcdiagnosztikai eltérések gyermekkorban - schüssler só adagolása

Forrás: http://www.vital.hu/homeopatia-schussler-sok-gyermekkorban

Gyakori arcdiagnosztikai eltérések gyermekkorban

Amennyiben gyermekünk „kalciumhiányban szenved”, abban az esetben a megfigyelések szerint gyakran találkozunk viaszos fénylésű bőrrel; a fogvégek áttetszővé vállnak, illetve hajlamosak a szuvasodásra. A belső szemzugban barnás elszíneződés, és finom lefutású, egymást keresztező ráncocskák, úgynevezett kockaredők alakulhatnak ki. A körmökön gyakran fehér foltok figyelhetők meg.
homeopátia, Schüssler sók
Ha a fenti diagnosztikus jelekkel találkozik (nem feltétlen szükséges minden jel egyidejű észlelése), kalciumtartalmú Scüssler só adása javasolt két- három hónapon keresztül. A leggyakrabban alkalmazott protokoll: 3x 1 tabletta Calcium fluoratum D6-os Schüssler só az egyik nap, a másik nap 3x 1 tbl Calcium phosphoricum D6-os Schüssler sóval felváltva. Szintén ezt a protokollt érdemes alkalmazni, ha a gyermek fogai romlékonyak, mert elősegíti a megfelelő kalciumsók beépülését a fogba, így segítve a fogak védelmét.
A vashiány szintén a gyermek arcára lehet írva, amennyiben a szem alatti területen lilás, vagy rózsaszínes elszíneződés jelentkezik, mely gyakran sápadtsággal társul.
Gyakran megfigyelhető a körmök hosszanti barázdáltsága is. Ebben az esetben 2 hónapon keresztül napi 3x 1 tabletta Ferrum phosphoricum D6-os Scüssler só adása javasolt.
Ha gyermekünk arca majd kicsattan az egészségtől, az orcák kétoldali kipirulását „diagnosztizáljuk”, az gyakran magnéziumhiányra utal. Amennyiben gyermekünk magnézium-háztartása nincs egyensúlyban, az fokozott görcskészségre hajlamosít. Klinikai megfigyelések szerint a kólikás (hasfájós) csecsemők nagy százalékánál is megfigyelhető az ún. magnéziumos pirosság.
Amennyiben kellő gyakorlat híján bizonytalan a leírt jelekben, érdemes gyakorlott Schüssler arcdiagnoszta tanácsát kérni.

Schüssler tippek kicsiknek, és még kisebbeknek

Gyermekkorban a leggyakoribb akut megbetegedés a nátha. Schüssler sókat alkalmazva a megfigyelések szerint a betegség időtartama lerövidül, és csökken a szövődményes esetek száma. A kezelés során a váladék jellegének megfelelően választunk Schüssler sót.
A legtöbb nátha vizes jellegű orrváladékkal indul. Ebben az esetben a választandó Schüssler só a Ferrum phosphoricum D12, melyből az első két órában negyed óránként 1 tablettát kell elszopogatni, majd napi 3x 1 tabletta adására érdemes áttérni.
Ha a váladék jellege fehér, nyúlóssá alakul, akkor Kalium chloratum D6-os Schüssler só a választandó szer, melyből napi 3x 1 tablettát kell szedni.
A nátha harmadik szakasza sárgás-sárgászöld váladék megjelenésével járhat. Ebben az esetben 3x 1 tabletta Kalium sulfuricum D6-os Schüssler só alkalmazható.
Azaz a nátha során a betegség stádiumának megfelelően nagy valószínűséggel mind a három Schüssler só alkalmazásra kerül, bár gyakran a Ferrum phosphoricum kezdeti adásával a nátha „ visszafordítható”. A Ferrum phosphoricum arcdiagnosztikájához tartozik az ún. vasvörösség, mely elsősorban a fülön jelentkezik. Ez nem más, mint a fülek erőteljes kipirulása, mely gyakran a különböző megbetegedések előtt jelentkezik.
Érdemes megfigyelnie gyermekét, mert sok kisgyermeknél a betegség első jele lehet. Ha ilyenkor még a lappangás időszakában kezdünk Ferrum hosphoricumot alkalmazni az arcdiagnosztikai jelek alapján (az első két órában negyedóránként), az öngyógyító mechanizmusok aktiválásával megakadályozhatjuk a betegség kitörését. A Schüssler-féle megfázásos protokoll vízben oldott formája (lsd. bevételi szabályok) csecsemőknél is bátran alkalmazható. Természetesen a Schüssler-kezelést megfelelő orrtoalettel (pl. csecsemőknél orrszívó porszívó) kell kiegészíteni.
A csecsemőkorban babát- és anyát egyaránt megkínozhatják a kólikás (hasfájós) panaszok. Ebben az esetben nem csak arcdiagnosztikai jelek alapján választhatjuk a Magnesium phosphoricum D6-os Schüssler sót, ugyanis bevált indikációs alkalmazásával is jó tapasztalatok vannak. Alkalmazása során 1 tablettát kell fél deci forró vízben feloldani, és 3x 1 műanyag teáskanállal adagolni a babának, melyet a panaszok jelentkezésekor egy-egy adaggal pluszban kiegészíthetünk. A Magnesium phosphoricum a későbbiekben is jól alkalmazhatók görcsoldásra. Akár nagy görcsszerként is aposztrofálhatnánk, ugyanis minden görcsös folyamatnál érdemes gondolni rá.
Ha gyermekünk gyakran bukik, amennyiben nem szükséges egyéb beavatkozás, abban az esetben 1 tabletta Natrium phosphoricum D6-os Schüssler sót érdemes Calcium fluoratum D6-os Schüssler sóval egy időben alkalmazni. Fél deci vízben oldjunk fel mindkét tablettából egyet-egyet, és napi 3x 1 műanyag kanálkával adagoljunk gyermekünknek. Tapasztalatok szerint a fenti Schüssler „ koktél” csökkenti a bukás gyakoriságát, és mennyiségét.

A Schüssler sók alkalmazási szabályai

A Schüssler sók hazánkban tabletta formájában érhetők el. Alapvetően ugyanazok a bevételi szabályok érvényesek a Schüssler sókra is, mint a homeopátiás golyócskákra. Mivel a Schüssler sók is a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, ezért a tablettákat szopogatni kell, vagy megvárni, amíg a nyelv alatt szétesnek. Csecsemőknek, kisgyermekeknek vízben oldva adjuk a tablettákat. 1 éves kor alatt fél deci vízben 1 tablettát kell feloldani, 1-2 éves korig 2 tablettát, 2 és 3 éves kor között pedig 3 tablettát. 3 éves kor felett – mivel információs terápiáról van szó –, nyugodtan áttérhetünk a felnőtteknél alkalmazott adagolásra. Bevétel előtt és után minimum 20 percig érvényes a „semmit a szájba szabály”, azaz ezen idő alatt ne étkezzünk, és víz kivételével folyadékot se fogyasszunk.

Hogyan adagoljuk gyermekkorban a Schüssler-sókat?

A Schüssler sók hazánkban tabletta formájában érhetők el. Alapvetően ugyanazok a bevételi szabályok érvényesek a Schüssler sókra is, mint a homeopátiás golyócskákra. Mivel a Schüssler sók is a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, ezért a tablettákat szopogatni kell, vagy megvárni, amíg a nyelv alatt szétesnek. A szokásos adagolás napi 3x1 tabletta, melyet a tabletták buborékmentes vízben történő egyszeri feloldásával, napközben elkortyolgatva is bevehetünk.
Csecsemőknek, kisgyermekeknek 3 éves korig csak vízben oldva adjuk a tablettákat!
Csecsemőknek fél deciliter vízben 1 tablettát kell feloldani, az oldat szokásos egyszeri adagja 1 teáskanál, a napi adag legfeljebb 3x1 teáskanál.
2 és 3 éves kor között 2 tablettát oldjunk fel fél deciliter vízben, melyből a szokásos egyszeri adag 1 teáskanál, a napi adag legfeljebb 3x1 teáskanál.
Acut tüneteknél az életkornak megfelelő oldatból negyedóránként 1 teáskanál, maximum 8 teáskanál a szokásos adagolás két órán át, ezután lehet áttérni a napi 3x1 teáskanál adagolásra.
Három éves kortól 3 tablettát oldjunk fel egy deciliter vízben, melyet napközben elkortyolgatva fogyasszon el. A napi adag: 3x1 tabletta
Iskolás kortól 3 tabletta fél liter vízben oldva, melyet napközben elkortyolgatva fogyasszon el. Napi adag: 3x1 tabletta. Acut tüneteknél negyedóránként 1 tabletta-maximum 8 tabletta-adandó két órán át. Ezután lehet áttérni a napi 3x1 tabletta adagolásra.
Amennyiben -3 éves kor felett!- a tablettákat nem oldjuk fel vízben, bevétel előtt és után minimum 20 percig érvényes a „semmit a szájba szabály”, azaz ezen idő alatt ne étkezzünk, és víz kivételével folyadékot se fogyasszunk.
A mágneses sugárzás „dekódolja” a gyógyszert, ezért ne tartsuk mágneses sugárzást kibocsátó készülék közelében. (pl. mobiltelefon, mikrohullámú sütő, tv, számítógép). A kezelés időtartama alatt kerüljük a mentolos, kámforos termékek fogyasztását és külső alkalmazását, valamint erős illóolajok és aromaterápia használatát. A Schüssler sók alkalmazásánál, ha a fenti szabályokat betartjuk, nincs további megkötés, hiszen egy természetes, szervezetbarát gyógymódról van szó. Azaz a Schüssler sók használatának nincs se alsó, se felső korhatára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése