http://www.nosalty.hu/recept/szekelykaposzta-gerslivel#comments-recept
Székelykáposzta gerslivel recept
hozzávalók / 4 adag
- 1 kg sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg savanyú káposzta
- 15 dkg gersli
- 175 g tejföl
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
- babérlevél ízlés szerint
- tárkony ízlés szerint
mit hogyan?
ezt olvastad már?
alapanyagok
receptjellemzők
konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
receptkategóriák
főkategória: egytálételek
alkategória: székelykáposzta
hasonló kategóriák: rakott karfiol, tojásos nokedli,paprikás krumpli, húsos egytálételek, zöldséges rizs, pásztortarhonya, csőben sült ételek, rakott kel, sólet, lecsó
alkategória: székelykáposzta
hasonló kategóriák: rakott karfiol, tojásos nokedli,paprikás krumpli, húsos egytálételek, zöldséges rizs, pásztortarhonya, csőben sült ételek, rakott kel, sólet, lecsó
egyéb elnevezések
lucskos káposzta, gerslis székelykáposzta, székelykáposzta árpagyönggyel
elkészítés
- A húsból pörköltet készítünk a következő módon. A sertéscombot és a hagymát felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, meghintjük pirospaprikával, majd rátesszük a felkockázott húst. Megvárjuk, hogy kifehéredjen a hús, hozzárakjuk a sót, borsot, fokhagymát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- A savanyú káposztát, ha túl savanyú, akkor átöblítjük kevés vízzel, kicsit felvagdossuk, hogy ne legyenek olyan hosszú szálak. Ha félig megpuhult a hús, akkor rátesszük a káposztát, pótoljuk a vizet, ha szükséges.
- A gerslit megmossuk, nem sokkal a káposzta után a húshoz rakjuk.
- Ha minden megpuhult, a tejfölt és egy pici tárkonyt hozzákeverünk. Kicsit hagyjuk még forrni, és kész is.
- költség: 1800 Ft
- elkészítettem: 5 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése