2016. február 20., szombat

Székelykáposzta - nosalty - timejjától

megjegyzés: én inkább tarjával vagy lapockával készíteném
http://www.nosalty.hu/recept/szekelykaposzta-gerslivel#comments-recept

Székelykáposzta gerslivel recept

megosztás
8
Kalória?
Székelykáposzta gerslivel
 hozzászólások (7)
hirdetés

story

Nekem sokkal jobban ízlik gerslivel ez a csodálatos étel, mint rizzsel.

hozzávalók / 4 adag

hirdetés

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartóDukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentestojásmentes
alkalom: karácsonyi receptekvasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebédvacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lucskos káposzta, gerslis székelykáposzta, székelykáposzta árpagyönggyel
 Szólj hozzá!
megosztás
8

elkészítés

  1. A húsból pörköltet készítünk a következő módon. A sertéscombot és a hagymát felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, meghintjük pirospaprikával, majd rátesszük a felkockázott húst. Megvárjuk, hogy kifehéredjen a hús, hozzárakjuk a sót, borsot, fokhagymát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. A savanyú káposztát, ha túl savanyú, akkor átöblítjük kevés vízzel, kicsit felvagdossuk, hogy ne legyenek olyan hosszú szálak. Ha félig megpuhult a hús, akkor rátesszük a káposztát, pótoljuk a vizet, ha szükséges.
  3. A gerslit megmossuk, nem sokkal a káposzta után a húshoz rakjuk.
  4. Ha minden megpuhult, a tejfölt és egy pici tárkonyt hozzákeverünk. Kicsit hagyjuk még forrni, és kész is.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve: 2012.02.10.
nézettség: 20 559
elküldve: 9
receptkönyben: 205
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése