2015. november 17., kedd

Candia diéta gyerekeknek, die-off és a máriatövis

Forrás:http://candidadieta.bloglap.hu/cikkek/candida-dieta-a-gyerekeknel-41449/

A Candida egy természetes élesztő, ami csak akkor okoz gondot a szervezetben, ha túlszaporodik. Ilyenkor a legkülönfélébb tüneteket képes produkálni: emésztési problémák, allergiás reakciók, fáradtság, hüvelyi fertőzés stb. alakulhat ki. A Candida diéta legfőbb célja a gomba visszaszorítása és kontroll alatt tartása, legyen szó akár egy felnőttről vagy a gyermek candida fertőzéséről. Azoknak a gyerekeknek, akik Candida fertőzésben szenvednek, különös figyelemet kell fordítaniuk arra, hogy felhagyjanak a cukor fogyasztásával, miközben nagy mennyiségű tápanyagot visznek be a szervezetükbe. A gyermekek esetében különösen veszélyes a Candida fertőzés, mivel az hatással lehet az agyi funkcióira, a fülre, az orrra, a szájra, a bélműködésére, a légző és keringési rendszerére, a pajzsmirigyére és a mellékveséjére, az izmai és az ízületei működésére. A Candida allergiás reakciókat okozhat és felszívódási zavarokat is.

 

 

A gyermekek candida diétája

A Candida a legtöbb embernél 4 hetes korban jelenik meg először. HA a gyermek immunrendszere erős, akkor a Candida nem okoz problémát. De ha már túlszaporodott a szervezetben, akkor nagyon fontos, hogy első lépésként méregtelenítsük a szervezetét friss élelmiszerekkel, citruslevekkel, joghurttal. A candidás gyermekeknek délelőtt zöldséglevet kell fogyasztaniuk, ebédre joghurtos salátát választhatunk. A gyógyteák és a hozzáadott C-vitamin is sokat segíthet. E három napos méregtelenítés során fogyaszthatnak fehérjében gazdag ételeket: sovány húsokat, zabpelyhet, teljes kiőrlésű termékeket.

forrás: candidadieta.bloglap.hu

Forrás: http://candidadieta.bloglap.hu/cikkek/a-candida-die-off-es-a-mariatovis-60345/

A Candida die-off és a máriatövis
2015.08.14
Az egyik kérdés, ami igen gyakran megfogalmazódik a Candida-fertőzésben szenvedőknél, hogy mégis mi módon lehet megbirkózniuk a Candida Die-off reakcókkal. A Die-off reakció akkor alakul ki, amikor hirtelen túl sok Candida törset pusztítunk el és a méreganyagaik így a véráramban maradnak, mivel a szervezet nem képes azokat azonnal eltávolítani. A Die-off olyan tüneteket válthat ki, mint a fejfájás, a hányinger, a pattanások és sok egyéb más tünetet és sajnos ez a leggyakoribb oka annak, ami miatt az emberek feladják a Candida kezelést.

 

Hogyan tud a máriatövis segíteni?

Nagyon fontos, hogy komoly figyelmet szenteljünk a máj egészséges és jó működéséhez, ha szeretnénk csökkenteni a die-off reakció hatásait. A máriatövis ezért olyan hasznos kiegészítője a Candidában szenvedők számára, hiszen a máriatövis nagyon hatékonyan képes támogatni a máj működését.

 

A máriatövis hatóanyaga a silymarin, ami egy csoport fitokémiai vegyületet jelent. Ezek a vegyletek számos módon támogatják a máj működését. Először is a silymarin stimulálja a fehérjeszintézist a májban, segíti a sérült májsejtek kijavítását, illetve helyreállítja funkcióit. Másodszor a máriatövis aktívan védi a májsejteket azáltal, hogy megváltoztatja a sejtmembránok szerkezetét, így megakadályozza, hogy a méreganyagok bejussanak a sejtekbe. Harmadszor pedig: a máriatövis ösztönzi az új májsejtek növekedését. Egyébként fontos tudni azt is, hogy a máriatövist nemcsak a Candida kezelés során használják, hiszen ezzel kezelik a cirózist, a májméregzést, illetve a vírusos májgyulladást is. A máriatövis májvédő tulajdonságai széles körben elfogadottak az orvosi közösségben.

 

Megosztás: Cimkék: candida die-off Hozzászólások  

forrás: candidadieta.bloglap.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése