A 85 gr. búzaliszt helyett 50 gr. teljeskiőrlésű búza és 35 gr. rizslisztet használtam.
A porcukor helyett xilit került bele.
Nagyon finom lett!
Forrás: http://aprosef.hu/kokuszpathe
Hozzávalók
- 85 g vaj
- 54 g porcukor
- 3.8 g vaníliás cukor - bourbon
- 54 g kókuszreszelék
- 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 85 g búzaliszt (BL55)
- 154.6 g csokoládé - tej
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
+ 10 perc sütés + 20 perc hűlés
Leírás
Ez egy klasszikus édes teasütemény. Elkészítése gyors, egyszerű, és imádni való a végeredmény! Mindenképpen próbálja ki!
Elkészítés
1
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra és készítsünk elő egy szilikonpapírral fedett sütőlemezt.
2
A vajat jó alaposan habosítsuk ki a porcukorral és a vaníliás cukorral.
3
Ha a vaj jó habos, folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
4
Ha felvette a tojásokat, hozzá adagoljuk a kókuszreszeléket, majd a lisztet, végül teljesen elkeverjük a masszát.
5
Ezzel elkészült a tészta. Most csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és levél alakokat nyomunk a szilikonos sütőpapírra.
6
A kinyomott süteményeket az előmelegített 200 C-os sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük. FIGYELEM! Amint az aprósütemények bármelyik éle elkezd barnulni, már vegyük is ki őket a sütőből! Szép fehérnek kell maradniuk.
7
Ha kihűltek, olvasztott tejcsokoládéban félig mártsuk ki őket szilikonos papírra, vagy rácsra, majd hűtőben hagyjuk megkötni rajtuk a csokoládét.
8
Jó étvágyat!
Hozzávalók
- 220 g vaj
- 140 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor - bourbon
- 140 g kókuszreszelék
- 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 220 g búzaliszt (BL55)
- 400 g csokoládé - tej
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése