Hozzávalók
- 250 g csicseriborsó (szárazon)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
- 1 csapott evőkanál só
- 3 csipet fehérbors (őrölt)
- 50 ml tejföl (12%-os)
- 250 ml főzőtejszín (15-20%-os)
- 3 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
1 éjszaka a csicseriborsó áztatása, 15 perc az előkészület, 60 perc a főzés
Leírás
Mostanában kezdtem el ismerkedni a csicseriborsóval. Sokoldalúan felhasználható, semleges íze miatt sokféle fűszerezést elbír. Gondoltam kipróbálom egy teljesen egyszerű főzelék formájában is, és nem bántam meg. Aki szereti a főzelékeket, az feltétlenül próbálja ki ezt a csicseriborsó főzelék receptet. :)
Elkészítés
4
Amikor megpuhult a csicseriborsó, egy edényben összekeverjük a tejfölt, a tejszínt és a lisztet. Adunk hozzá egy keveset a főzővízből, majd a főzelékhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése