MANDULÁS KÖLESGOMBÓC
(Hamis túrógombóc tejérzékenyeknek)
Hozzávalók:
1 bögre köles,
2 bögre növényi tej,
2 ek nyírfacukor,
fahéj,
reszelt citromhéj,
1 vaníliarúd,
darált mandula
(tehetsz hozzá kakaót is ha csokisra fája fogad)
Elkészítés: Elkészítjük a gabona (növényi) tejet (ez lehet kókuszos, mandulás, vagy natúr rizstej, leírásuk megtalálható a gabonatej recepteknél)
A kölest és a vanília rudat a gabonatejben feltesszük főzni, ha készen van, hagyjuk hűlni. Ízlés szerint hozzáadjuk a fahéjat, édesítőszert és a reszelt citromhéjat. Gombócokat gyúrunk belőle, melynek közepébe gyümölcsöt nyomunk és a pirított, őrölt, nyírfacukros mandulába forgatjuk.
Megjegyzés: túrógombócra emlékeztető, finom, laktató étel, laktóz-érzékenyeknek kiváló alternatíva! Tehetünk a tetejére banános epres rizspudingot, rumos epres meggymártást, de tálalhatjuk lekvárral, vagy ízesített növényi tejszínnel is.
A köles télen fűt, nyáron hűt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése